Fundamentals af aikido

Aikido er kampsport, der resulterede fra en kombination af flere discipliner. Det var lavet af Ueshiba engang i 1940 ‘ erne. Det var resultatet af Ueshibas søgen efter en teknik, der gav ham med tilfredshed i teknisk forstand, men også i den åndelige ende.

Aikido kommer fra de tre japanske ord, ai-ki-do, hvilket betyder at deltage, ånd og måde henholdsvis. Aikido er i virkeligheden en kampsport form, der fokuserer på sammenføjning af ånden og kroppen og sindet til at finde vej.

Aikido har mange teknikker og flytter. Dens grundlæggende struktur stammer fra kaster og låse fundet i jujitsu og også fra bevægelser at eksperter gøre, når de kæmper med sværd og spyd.

Grundlæggende teknikker til aikido
Lad os se på de forskellige grundlæggende bevægelser af denne kampkunst.
Ikkyo
Dette er den første teknik i aikido, hvor kontrol er opnået ved brug af hånd på albuen og en i nærheden af håndleddet. Dette er grebet, der også der kan anvende pres i nervus, som kan findes i den mediale del af armen.

Nikyo
Dette er den anden af teknikkerne, der er karakteriseret ved en adductive wristlock, der vrider armen og derefter anvender trykket i den nerve, der kan være virkelig smertefuldt.

Sankyo
Dette er den tredje teknik, der inkorporerer et pronating træk. Det giver en opadgående spænding gennem hele arm, albue og skulder.

Yonkyo
Den fjerde rate i de grundlæggende bevægelser af aikido, yonkyo bruger en skulder kontrol bevægelighed svarende til en ikkyo, men denne gang er der ingen gribende af underarmen. I stedet lægge knoerne pres på den radiale nerve

Gokyo
Den femte teknik er faktisk en variant af ikkyo. Denne gang hånd gribende håndleddet er inverteret og snoet.

Aikido beskyttende flytter
Her er nogle af de træk, som du kan bruge for at afvæbne din modstander.

Kotogaeshi – dette er, hvad hedder på engelsk som håndleddet tilbage. I dette skridt, vil den praktiserende læge placere et wristlock og kaste, der vil strække sig op til extensor digitorum

IRoot – kaldet ind i kroppen kast, her den praktiserende læge eller nage vil flytte ind i rummet, hvor uke eller modstanderen er. Dette klassiske træk ligner tørresnoren teknik.

Kokyunage – dette er ånden kaste, et begreb, der refererer til de forskellige typer af “timing kaster.”

Koshinage – dette skridt er aikido’s version af hip kast hvor i person, vil drop hans hofter lidt lavere end modstanderen eller uke. Han vil derefter vende modstander med en deraf følgende omdrejningspunkt.

Tenchinage – kaldt himlens og jordens kast på grund af de niveauer, der vil nå op på hænderne. Uke eller den praktiserende læge vil fange både håndled, og derefter flytter forwardm snuppe den lave hånd og de andre høje. Dette ubalancer uke, som vil forårsage ham eller hende til at vælte.

Shihonage – dette er de fire-retningen kast, hvori hånd foldes tilbage forbi skuldrene og så bagefter låsning af leddene i skulderen

Kaitennage – kaldet rotation kast, i kaitennage, den praktiserende læge eller nage vil flytte armen bagud, indtil skulder leddene er låst. Han vil derefter bruge denne position til at tilføje pres.

Jujinage-dette er den kaste, der er karakteriseret ved et kast, der låser armene sammen. Dette kaldes form som en 10 kast på grund af sin cross-form, der ligner 10 i kanji.