Bønne formet nyrer

Nyrerne er bønne-formet organer i vores organer hvirveldyr, de er en del af urinvejene. Nyrerne er ansvarlig for filtrering affald som urinstof fra blodet systemet. Når nyrerne har filtreret ud affaldet udskiller det dem, sammen med vand, som urin.

En mennesker nyrer er to organer, som kan findes i den bageste del af maven. Der er en nyre på hver side af rygsøjlen placeret lige under leveren. Ved siden af hver nyre er hvad der kaldes en adrenale kirtel, som også kan være kaldes en suprarenal kirtel. Bag foring af bughulen ligger hvor nyrer. Denne corrolates til ca T12 til L3 på vertebrale niveau. I orderd at imødekomme venstre leveren, ligger den højre nyre normalt bare en smule lavere end venstre.

En gennemsnitlig størrelse nyre i en menneskelige voksen er ca. 11,5 cm i længden og omkring 4,5 cm dybde. Det er ikke urimeligt, at en nyre til at veje op til 160 gram. Nyrerne har vedtaget navn, “bønne-formet” orglet, på grund af deres konkave sider vender indad. På disse konkave sider til hver nyre er en åbning, som kaldes Hilus. Hilus indrømmer at nyrearteriestenose, nyre-vene, nerver og ureter.

På grund af den nyre firestjernede for frafiltrere affald i den menneskelige krop er der masser af infektioner og forskellige sygdomme, der kan begynde at tage dem. Nogle af de almindelige sygdomme omfatter nyresten, kræft i nyrerne. Og ofte gange disse forskellige infektioner kan forårsage hele nyren til at mislykkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.